Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ» ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς , υγεία ,όρεξη και δύναμη για δουλειά και καλή επιτυχία στο πολύ σπουδαίο έργο σας.

Είμαι βέβαιος πως όλοι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό για να συμβάλλετε με τον δικό σας τρόπο και συμμετοχή στην επίτευξη του στόχου για μια σύγχρονη παιδεία και μόρφωση.

Επιτρέψετε να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ» θα συνεχίσει με την ίδια ένταση και τον ίδιο ενθουσιασμό τις προσπάθειες της για την βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Αυτό που απαιτείται σε κάθε περίπτωση είναι η εγρήγορση όλων μας : Των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και φυσικά των μαθητών. Πριν από μερικούς μήνες οι πολίτες του Κερατσινίου , οι δάσκαλοι και οι μαθητές δώσαμε την δική μας απάντηση και πρωτοστατήσαμε στην απομάκρυνση των κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας που σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σχολικές μονάδες.

Την ίδια αγωνιστική στάση και συμμετοχή πρέπει να κρατήσουμε και φέτος για όλα τα προβλήματα όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι αυτά.

Τα σχολεία του Κερατσινίου πρέπει να γίνουν μεγάλες δημιουργικές φωλιές για τα παιδιά μας.

Με ποιο τρόπο όμως μπορεί να τονιστεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των σχολείων και να μεταφερθούν στους μαθητές οι σημαντικές αξίες της ζωής , όταν οι περισσότερες σχολικές μονάδες της πόλης μας εμφανίζουν την τελευταία τριετία σημαντικότατες ελλείψεις ακόμα και στα πιο στοιχειώδη μέσα;

ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου